tisdag 30 oktober 2012

Award


Idag har jag fått en bloggaward att hämta hos bloggarna Elna-Sudden och Marias hörna-Njut av livet. Tack söta Elna och Maria för det! Alla deras bloggläsare fick varsin, så jag ger den vidare till alla mina bloggläsare. :-)

måndag 29 oktober 2012

Raserad stol

Jag blir smått rastlös av att ligga hemma och glo, så idag började jag renovera den snirkliga stolen jag köpte förra (!) sommaren. Men bläh så äcklig den var, fick ta bort allt tyg och stoppning. Inne i duschen, då det bara yr damm och gammalt bös. Så nu är den helt naken, bara en ram, fniss. Vad gör jag då? Hjälp! Hur bygger man upp en ny sits? Det var gamla band innan, typ jutesäckstyg som gick i kors. Men äcklig stoppning på. Kan man bara sätta på plankor och sedan en dyna? Hur bygger man en stolsits?

söndag 28 oktober 2012

En tuss på bordet


I tisdags såg det ut såhär i mitt knä. Då följde jag med Linda på ett möte om kommande westernclinics. Mötet var i Vikingstad, hemma hos Petra som har uppfödningen
YadhayeZibas.

Det var lilla Bosse, en femmånaders perserkille som charmade oss helt och hållet.

En penna, ett block och en hästtidning är ju så spännnade! Kaffet med, det är ju mjölk i sa, lilla Bosse. Här med Linda som blev något distraherad av den lilla tussen då han gick upp på bordet.

Pyssel och inspiration

Denna helg har jag tillbringat inne, antingen tittat på dvdfilmer eller pysslat lite. Det har blivit mycket tid vid datorn med. Vad gör man annars då man är sjuk? Så tråkigt det är! Jag tror att det är därför som jag pysslat, för all inspiration som kommer av alla fina saker. Etsy är en helt underbar sida med massor hantverk, Epla likaså. Titta så fina frisyrer?


Ett liknande sådant halsband har jag tillverkat, fast i vitt. Jag hade dock ingen kedja att trä pärlor på, så det blev en vanlig smyckestråd.

Denna modell på ring gillar jag mycket. Jag gör liknande själv, men brukar använda flera pärlor. Den här varianten med en pärla var fint som snus. Alla bilderna i detta inlägg är lånade från Etsy.

lördag 27 oktober 2012

Halloween

Den här veckan har jag fått vara lite kreativ på jobbet, i form av halloweendekorationer. Vi började med pumpor, min chef har gjort den med butikens namn på. Jag gjorde en vanlig lyktgubbe.

Det är rätt svårt, för pumporna är rätt hårda i sitt fruktkött. Det gäller verkligen att ha en vass kniv.

Efter lyktorna gick ja loss med spindelnät och spindlar i butiken. Så nu ser det oerhört dammigt ut där ;-)Pumporna står utanför butiken och lyser upp i mörkret.

Ändrade planer

Men så tråkigt det blev här nu då. Jag skulle åkt till Västervik i helgen och jobbat som reporter på tidningen. Då hade jag fått jobba med världens roligaste jobb, plus träffat alla roliga personer som jobbar där. Men inte då, jag vaknar och är sjuk. Bah! Det var bara att slänga tågbiljetten i papperskorgen, packa upp resväskan och ringa och sjukanmäla sig. Vikarien för att folk var sjuka, är sjuk. Ödets irori.

Men flickorna är glada här hemma, de tycker det var väldigt mysigt att jag ligger i soffan under en filt. De bryr sig föga om att min röst försvunnit eller den slemmiga hostan. De bara tittar på mig med sina stora ögon och är hur söta som helst.

fredag 26 oktober 2012

Bilder från vår senaste ridtur

I måndags var vi i stallet och red ut en sväng. Det är så himla härligt att komma ut lite i skogen! Men vi rider också på grusvägar förbi söta små hus.

Titta på detta hus, så fint med alla dekorationer. Trollsländor, blommor och annat fint överallt


Pixie är frisk

JIPPI! Pixies senaste kissprov var fritt från bakterier! Så penicillinkur nummer fyra hjälpte allså :-) Nu är alltså urinvägsinfektionen borta i alla fall, så får vi hoppas att det var detta som gjorde hennes ena njure ful, det får väl bl en senare historia...

tisdag 23 oktober 2012

Pussvänliga små nosar

Häromkvällen var det något väldigt spännade som pågick uppe i taket. Så båda små grynen satt och tittade med sina små knubbiga trynen.

Är de inte väldigt söta då? Jag vill bara pussa på deras små ansikten :-)

Vintage- Mode och minne

Just nu pågår en utställning i Curmanska Magasinet i Gamla Linköping, Vintage - Mode och minne. Den visar kläder från förr. Kläderna stod i glasmontrar så det var svårt att fotografera. Men det fanns olika stilar, både för herrskap och tjänstefolk.

Fina gamla reklamaffischer visades på ett bildspel. Så tjusigt de gjorde förr?

Hihi, vad roligt. Ulla-strumpan säljs på vintagesidor på internet.



Kläderna kommer från dessa två familjer som bott i Linköping på 1800-talet. I en monter visades kläder från idag, lite mindre eleganta som en onepiece....


måndag 22 oktober 2012

Samtalsgruppen artar sig

Nu har jag gått tre veckor på samtalsgruppen på Smärt & Rehab. Eller det är bara en gång i veckan, så tre träffar då. Vi träffas åtta personer som lever med långvarig smärta, plus en psykologstuderande som leder gruppen. Det är blandat kvinnor, män och varierande åldrar. Orsaken till smärtan är också varierande, allt från fibromyalgi, diskbråck, whiplashskada till krossade nackkotor.

Jag var väldigt skeptisk till att hamna i denna grupp, då det finns två andra grupper, där patienterna får träna eller kbt. Men nu då jag gått några gånger så känns det bättre. Jag kan inte påstå att jag har mindre ont, men dessa träffar känns ganska okej ändå. Det är rätt bra att få träffa andra med värk. Visst jag har vänner som lever med värk som jag kan älta detta med, men de har oftast inte haft den sedan 1994 som jag. De i gruppen har det, oftast längre till och med.

Skillnaden bland oss i gruppen, är att jag är den enda som äter värktabletter varje dag. Men jag är också den enda som jobbar så pass mycket som jag ändå gör. (Eller har gjort) De flesta i gruppen har gått hemma sedan 1990-talet. Jag äter hellre värktabletter och lever ett någorlunda "vanligt" liv, än vägrar medicin och ligger hemma. Men alla är vi olika.

söndag 21 oktober 2012

Tävling

Nu när det närmar sig 55 000 besökare på bloggen, så är det kanske dags för en liten tävling. Då tänkte jag att detta halsband kunde vara en liten vinst?

Det har rosa pärlor och ett hänge med blomma och kedjor. Jag gjorde detta smycke av ett "kit" från Panduro.

För att delta i tävlingen:

1. En "lott", kommentera inlägget.
2. Två "lotter" (och större vinstchans) lägg dig som följare på bloggen. Är du redan följare räknas det som en lott.
3. Tre "lotter" länka detta inlägg på din blogg, eller på Facebook.

Tävlingen pågår tills den 21 november.

lördag 20 oktober 2012

Fina färger och sorg över blommor

De som flyttade in i min gamla lägenhet med uteplats har inga gröna fingrar alls. Eller rättare sagt, de går knappt utanför dörrn enligt min kompis som bor kvar där i huset än.

I rabatten har de japanska lyktorna från Fläkterbo, tagit över helt. Eller det är det enda som ser ut att fortfarande leva. Nog för att det är höst nu, men i somras var det lika eländigt. :-( Tråkigt att se.

Blomaffären bredvid kyrkogården har alltid så himla fint utanför butiken. Cyklamen och ljung i underbara färger var det nu

Vackra arrangemang med små skyltar med fina budskap

Dessa knallröda blad slingrar sig vackert på muren runt kyrkogården

Så himla vacker färg!

fredag 19 oktober 2012

Guld + vitt = brons?

Den här ramen köpte jag då jag hade dille på guldramar. (Eller en guldspegel är det egentligen, men spegeln har fått åka in i ett skåp.) Men då jag fastnade så starkt för shabby chic-stilen målades den vit.

Ett tag hade jag bara ramen med ståltråd i, som en smyckeshängare. Jag hade sett det i en tidning och det var sååå snyggt. Men då jag själv hängde dit mina örhängen såg det mest plottrigt och rörigt ut. Så den fick bli en tavelram igen.

Bilden på blomman köpte jag i somras på en antik bokaffär i Vadstena. Det gulnade pappret passade inte alls i en knallvit ram. Så då slipade jag på den och vips så blev den bronsfärgad. Det passar inte riktigt bra ännu till just den bilden, men nu är jag nöjd med ramen. Den kanske får bli en bronsspegel och bilden får ligga i ett skåp? Hm..

Happy halloween

Hihi, vilken rolig idé jag just fick :-)

På bättringsvägen

Nu har jag lärt mig att ta tempen på Pixie, det är inte det enklaste. Som tur är verkar febern vara borta så penicillinkur nummer fyra tog väl kål på bakterien. Får vi hoppas. Tyvärr har hon kissat i soffan i veckan ändå :-( En liten kiss, inte megapölarna som då hon var sjuk. Men problemet är att om nu bakterierna är borta och hon ändå kissar, vad beror då kissandet på? På måndags ska vi lämna in kissprov för en ny odling, veterinärerna vill se att e-kolibakterierna är väck och kolla hennes njure igen. Den ena var lite ful sist de tittade och hon ömmar där.


torsdag 18 oktober 2012

Pärlor och pyssel

Idag skulle jag och Linda åka och rida, men då hon är sjuk så tog jag med mig lite pärlor och varsin take away latte och gick dit. Vi tillbringade eftermiddagen i soffan hemma hos henne. Katterna Azrael och Samuraj hjälpte till, på sitt lilla vis

Azrael parkerade sig på mitt ben. Det var oerhört intressant med pärlhalsbandet :-)



Detta halsband gjorde jag av ett set från Panduro.



Dagens samling, ringar, ett hänge och ett litet ord att sätta på ett ljus kanske?

Jag har sett namnhalsband gjorda av snirkliga bokstäver. Jag testade att skriva "Love", lagom trixigt

Triss i ringar med blåa pärlor. Ringarna görs av försilvrad koppartråd

Att göra hjärtformar av en pepparkaksform som mall, funkade ganska bra. Detta är försilvrad koppartråd med pärlor. Passande som ett hänge eller dekoration på ett ljus kanske?

Söta mössor

Jag hittade så himla söt mössor på en sida på Facebook, Pipo heter sidan som jag lånade bilder ifrån

En sådan söt virkad skulle jag vilja ha :-)

Bebismössa med bollar, så sött!