torsdag 31 mars 2011

Jordgubbar

Igår mumsade vi på jordgubbar så gott! De smakade faktiskt jordgubbar och sött. I bland då man köper "ickesvenska" så smakar de ju ingenting, men dessa var riktigt goda.

onsdag 30 mars 2011

Vernissage på Galleri K

I kväll gick Lillemor och jag på en vernissage. Mia Karlsvärds fina fotoutställning "Ur spättans synvinkel" premiärvisades på Galleri K. Underbara bilder som hon tagit från bönpallen på en motorcykel. Bilderna kommer hänga tills den 22 april. Det bjöds på mingel, bubbel och en supergod buffé av lokala leverantörer. Vackra rosor på buffébordet Mat, kaffe och mingel
De hade den godaste tomat/chevrésalladen jag någonsin ätit! Rostbiff, paj med löjrom och västerbottenost. och en smarrig soppa med gröna ärtor och ärtskott. En mycket trevlig kväll!

Busan blev jordgubbe


I går blev det trauma på kvällskvisten. En av våra stora krukväxter ramlade ner från fönstret, rakt på lilla Busan. =( Det bara yrde päls, svarta små tassar och jord i ren förskräckelse. Sedan var den lilla hårbollen alldeles jordig och sängen med. Det var bara att byta lakan och börja dammsuga vid elva på kvällen. Tur vi bor på bottenvåningen! Annars hade väl grannarna undrat vad det var för väsen. Nu får den kruxväxten stå på golvet, grr.Den är ju rätt stor så var säkert därför den brakade i golvet.


tisdag 29 mars 2011

M-Blommor och Josefinas Rum i Motala

I går blev det en tur till Motala för att hälsa på Zung och sedan göra en intervju till etty porträtt. Men först shopping med Zungisen. Vi var på M-Blommor, där köpte jag två små hortensior, de kostade bara 49 kronor. Tur det för de kommer säkert dö i mitt hem. Krukor med syrener på blev fint till.. Utanför butiken stod stora buntar med påskris och fjädrar i alla regnbågens färger och lyste ikapp med solskenet. Sedan var vi på den härliga butiken Josefinas Rum, en underbar liten butik med lantlig intredning. http://www.josefinasrum.se/ Köpte dock inget där. (?) Adolfnäs handelsträdgård har en liiiten butik i ena gallerian och där fanns också hur mycket fint som helst. Koppar och muggar med rosor och bakelser på. Tjuut! Väldans fint...

måndag 28 mars 2011

Små minipenséer planterade

Förmiddagen i dag tillbringades ute i solen. Jag köpte minipenséer igår som nu står och lyser i rabatten. Marika och Linda kom förbi så tog vi en kaffe i solskenet. Gårdagens snö ligger tyvärr kvar på sina ställen, grr. Men några filtar råde bot på det. Det SKA vara vår nu, basta! Pixie roade sig med att klättra i trädet. Talgbollarna som hänger där är extremt intressanta för den lilla förvuxna ekorren. Vi höll på sätta kaffet i halsen då hon började hänga i trädet som en liten vessla.

söndag 27 mars 2011

Blomsterlandet har massa fint

I dag blev det en tur till Blomsterlandet och Plantagen på jakt efter lite blommor till rabatten. På blomsterlandet hade de en underbar orkideutställning, de fanns i alla färger och former. Tillochmed knallblå/turkosa. Jag köpte ingen sådan, däremot två rosbuskar. De kostade bara 49 kronor styck,kändes billigt. De hade väldigt mycket fina blomkrukor och även söt servis på blomsterlandet, en rosa med vita prickar. Med en söt tekanna till,gaahh. Vill verkligen ha. Men de blev inget med det, denna gång i alla fall.... Trots att vi lämnade en hel låda med koppar och muggar, plus en tekanna på secondhandbutiken prioett... Då borde man ju faktiskt fylla på med nytt och fräscht, meeen skåpen är proppfulla trots en låda är väck. På Plantagen blev det två sexpack med minipenseer. I morgon blir de att plantera de små blommorna, om det inte är helt iskallt då med.

lördag 26 mars 2011

Iskallt men soligt

I dag har till och med lilla Busan varit ute i solen och vädrat sin lilla näsa, i ungefär 10 minuter. Sedan pep hon in igen. Men jag förstår henne, det är ju kallt och blåsigt inte alls lika skönt som det ser ut. Jag har slappat hela dagen, förutom en stund ute med katterna och lite rensande i landet har jag bara vilat. Nu börjar det titta upp små gröna växter både här och där i landet, och snön är äntligen borta helt i rabatten. Imorgon ska vi ta en sväng till blomaffärerna på Tornby och botanisera lite. Lite penséer kanske? Men det ska ju komma snö imorgon så kanske inte är så lockande då.

fredag 25 mars 2011

Blommande vår!!

I grannarnas rabatter kryllar det av tulpanlökar som börjar titta upp ur den stenhårda marken. Hur är det ens möjligt? I min rabatt så lïgger det lökar uppe på jorden både här och där, att peta ner dem i den frusna marken går knappast. Men blommor lyckas ta sig upp? Konstigt, men fint är det ju. Jag får helt enkelt köpa sådana här tulpaner i kruka och knöla ner i marken, för hos oss är det mest tete á tete som börjar titta upp.

Historia i en ask

Gamla hattaskar är så himla fint, känns tjusigt på något sätt. Historia i en ask. Tänk en fin dam med skira handskar, och en hatt perfekt placerad på de lagda lockarna på huvudet. Just denna kostade 300 kronor så den fick stå kvar. Men fint är det.

torsdag 24 mars 2011

Nya tavlor och en krok

I dag blev en låång dag, kom inte hem förrän efter åtta på kvällen. Först reporterjobb i Finspång, vilket var riktigt kul i dag. (som alltid) Det började med att Lillemor kom och hämtade mig vid dörren. Oerhört smidigt att sätta sig i en varm bil, istället för stressa iväg till en iskall buss. Dessutom så hade hon köpt Lanemos supergoda biskvier.

Väl framme for jag ut på uppdrag att hitta nåt till vårbilagan. Det gjorde jag också minsann =) Hittade en antikbod med världens trevligaste människa som hade den. Hon berättade massor och jag fotade typ 70 bilder.

Sedan visade hon även sina fina hästar. De hade gjort ett stall av ett gammalt torp, eller gjort ett stall som såg ut som ett gammalt torp. Vädligt sött i alla fall i vitt och blått. Får åka tillbaka dit senare i vår och göra nåt reportage med deras djur också. De hade både quarterhästar med muskliga stjärtar, och en oerhört ståtlig american saddlebreed, i palominofärg. Så himla fin! Blev lite kär i den måste jag erkänna. Men det är bara att drömma. Kom i alla fall därifrån med fina tavlor och en söt krok från boden.

I kväll var det dags för möte med butiken. Klockan 18.30 trodde jag, men det var en timme tidgare så blev liite stressigt hinna ut dit tills dess. Vid sju var vi klara efter mycket schema/glass/ombyggnad/sommarprat och varsin semla. Sedan har jag hunnit med mc donalds och Maxi. Nuuuuu blir det att slappa i soffan och kattmys.

onsdag 23 mars 2011

Slipmaskin är lösningen på mycket

I går gick jag loss med slipmaskinen på kistbordet. Nu skulle det gulaktiga lacket bort. Även vit färg och vissa träbitar flög sin kos, men nu är det gula borta och bordet vitmålat igen. Tänkte provba vaxa istället, måste vara bra veta hur resultatet blir innan jag börjar kladda på den nymålade kökssoffan som står och skräpar i vardagsrummet. (Ännu)

I dag har jag jobbat som reporter i Finspång och träffat en känd konstnär. :) I loooooove my job! Resultatet kommer finnas på tidningens hemsida imorgon... Men nu är det dags att packa ihop och dra sig hemåt om en stund. Mera reporteräventyr imorgon.

tisdag 22 mars 2011

Vårtecken

I dag känns det verkligen som vår! Solen skiner från en knallblå himmel, och en ensam snödroppe tittar upp ur den stenhårda jorden ute i landet. Då tog jag med mig Pixie och en kaffelatte ut i solen, tillsammans med Linda och Marika. Vi satt nog en timme, men fick flytta oss vartefter skuggan hann i fatt. Riktigt skönt i solen, men blåser en hel del. Till och med Pixie gillade att vara ute idag. Även ute på gården, skulle absolut inte vara kvar på vår uteplats då vi andra flyttade oss till soligare plats. Mjaaaau lät det då. Hon hann även klättra i trädet för att kolla in talgbollarna som hänger där. Så söt! Bara såg en fjunig grå mage bland grenarna plötsligt. Som en förvuxen ekorre. Synd att jag inte hann fota henne då!

måndag 21 mars 2011

Helgens bravader

Nu kan man se resultatet av mina bravader i helgen på http://www.folkbladet.se/nyheter/finspang
Rovdjurssafari, släktforskning och så tre småtexter om fylleslagsmål, IOGT-NTO s nya styrelse och inbrott i en villa.

I dag blir står det nåt helt annat på agendan, mot Ikanohuset med Zung och lille Dante. Där har jag inte varit på evigheter. Skulle varit där i fredags, missade helt "Shoppingfredagen" med Frida Fahrman och Eric Saade. Hade nog kunnat bli lite roliga bilder till bloggen annars, synd.

söndag 20 mars 2011

Dags för en rast - Ahlgrens bilar

I dag när jag kom hem låg det en liten present på min kudde...
En påse bilar. Nu har jag sex streckkoder! Vilket behövs för att få denna ursöta termosmugg, matlåda eller termos. Jag vill ha termosmuggen, så söt!

Inget internet = problem

I dag blev det lite svettigt att jobba. Internet låg nere i heeeeeela Finspång! Inget internet = går inte komma åt Doris = kan inte skriva artiklar klart eller titta på bilderna. Det var bara att sätta sig i bilen och åka till Norrköpingsredaktionen och göra klart allt. Men först skulle jag till Grytgöl på en föreläsning. Det gick bra att hitta till den lilla hålan, men att sedan hitta föreläsningslokalen var det värre med. Trasslade fram och tillbaka på moddiga skogsvägar en timme innan jag gav upp. Kändes lite lagom onödigt måste jag säga. Men jag fick klart två jobb i Norrköping sedan i alla fall. (Då jag väl hittat till den redaktionen...) Antingen är Lillemor dålig på vägvisningar eller så är jag oerhört trög. Kanske en blandning av de båda...

Jag blir nog rätt trög då jag känner mig stressad och stressad blir jag lätt då allt jävlas. OBS! Hade dessutom glömt min mobil hemma. Utan internet och mobil så kastades jag snabbt tillbaka i tiden, och blev väldigt låst. Hur klarade vi oss förr? Skrivmaskiner och ingen mobiltelefon. Jag minns pappas första mobil, den satt fast på en portfölj, hahaha! Lite skillnad mot dagens minimala telefoner. Är ju rätt bra ha en telefon med sig OM olyckan skulle vara framme. Då jag krockade (1994) var det bara att springa till närmsta hus och be om att få låna telefonen. I dagens samhälle är inte det så lockande direkt. Inte för att det fanns sådär asmånga hus på vägen jag stimma runt på i dag...

lördag 19 mars 2011

Minnen av ett liv

Svunna tider och människors historia glöms bort, men vissa letar reda på händelserna som vävs samman till en persons liv. Gamla brev, böcker och foton kan berätta mycket.I dag var det Släktforskningens dag. Förr fick man åka till arkiv och bläddra bland gamla gulnade ark med historia. Nu släktforskas det på nätet i olika databaser, alla gamla uppgifter är inlagda för framtiden att kunna se.
I dag har jag jobbat som reporter i Finspång. Dagen svischade förbi i 180, förmiddagen ute i skogen i strålande solsken, enda nackdelen var att jag trampade ner mig i vatten med ena foten. Min ljusa stövel är nu brun av lera och dy. Eftermiddagen hann jag med en intervju och påbörja texterna till måndagens tidning. Imorgon ska jag på en föreläsning och sedan göra klart helgens arbete. Så himla roligt!


fredag 18 mars 2011

Loppisfynd och brownies

Mina senaste "loppisfynd". En gammal kaffekanna och en plåtburk med blåa blommor. Kaffe kannan använder vi som tekanna i och plåtburken gömmer härliga brownies. (Inte så många kvar trots att jag bakade dem igår. Först fika jag med Paulina och Lind, sen upptäckte sambon vad som gömdes i burken...)
Lite vårstämning inomhus i alla fall, ute yr snön som tokig

Fick en kruka med krokusblommor igår av Paulina. Så härligt med vårblommor, bara längtar tills de börjar blomma.

I går var en riktigt mysig dag. Söta Paulina kom och fikade nybakade brownies med mig. Solen sken och fåglarna kvittrade. Men i dag så vaknar jag av plogbilen och 20 centimeter snö. Men än så länge sitter jag inne och myser med en kopp latte och Efter tio på teven. Malou von Sivers har en helt underbar rosig topp på sig, har skrivit till hennes sida på facebook så hoppas få reda på vart den kommer ifrån. Rosorna ser precis ut som de på mammas tavlor.

onsdag 16 mars 2011

Tips på härlig shabby chic-butik

Ett tips till såhär på onsdagkvällen är den urmysiga butiken Annalunda ting. Spetsar, rosor och gamla ting i en härlig blandning. Jag har hittat mycket saker som skulle passa väldigt bra här hemma, såsom fina glasburkar, armband i spets med camésmycken, och härliga teér. Länk här på sidan, annars är adressen: http://www.annalundating.se/

Stödstrumpor med nallar

Då jag står mycket på jobbet (i alla fall i butiksjobbet) så svullnar fötterna ganska bra efter fem till sju timmars stående. Jag har sagt i flera år att jag borde köpa stödstrumpor, för att slippa få sådana utstående åderbrock. Mindre svullnad med förhoppningsvis, i dag då jag kommer hem efter ett arbetspass så är fötterna så svullna så har jag nallemotiv på mina strumpor, så sitter nallarna kvar på fötterna, även då strumpan är borta. Men alla stödstrumpor har varit så fula o sett hemskt tråkiga ut, men i dag såg jag en annons på Facebook från www.cocoz.se de har motivstödstrumpor. Finns söta med nyckelpigor, blommor och sjuksköterskenallar. Kanske ska slå till på ett par? Men de kostar 139 kronor, för ett par. Veckans strumoa var med ambulansmotiv, så kanske ska ta dessa, för 109 kronor...

tisdag 15 mars 2011

Bilder från i går

Mjuka, lena bebisarmar
Söta Zungis och Dantis

Mitt finger i lilla handen
Påskfint på mina föräldrars uteplats. Hönan är fyndad på loppis och påskpyntad

Ett gammalt symaskinsbord blir en fin dekoration.
Jag vill ha ett sånt, men det skulle ögonblickligen målas...

Våren har kommit till Vadstena, en ensam snödroppsplanta såg så söt ut vid husväggen







Sightseeing i Östergötland.

I går blev det Östgötarundan. Först till vadstena för ett porträtt på ett par som firar 50 årig bröllopsdag. Det är alltid lika roligt att träffa folk sådär. "Jag har inte varit med om något, det är inget att skriva om". Säger alla. Sedan öser det fram berättelser, den ena mer spännade än den andra. Särskilt hos äldre människor, de har ju hunnit med en hel del i sina långa liv.

Sedan var det lunch hos casa Andersson. Mamma hade målat flera nya fina tavlor, en med rosor och pälshalsband som jag blev kär i och så en fin med massa röda tulpaner. Vårfint! Ångrar att jag inte fotade dom, men det kan jag göra nästa gång. Sen till Motala för att hälsa på Zung och lilla Dantebebis. Han var som en liten boll nu, så söt! Zung bjöd på glutenfria pannkakor och jordgubbar som hon plockat själv (i somras såklart). Pannkakorna var från en shake and bake mix, som man bara hällde mjölk i paketet och rystade. Så himla smidigt, slippa kladda ner bunkar och vispar. Smakade supersmarrigt.

måndag 14 mars 2011

Liebster blog award

Har jag fått av http://blandadbetong.blogspot.com/. Vad gulligt att du tänkte på min lilla blogg! Tack snälla!

Awarden delas ut till bloggen som har mindre än 100 följare som man tycker borde uppmärksammas av fler. Reglerna är enkla och enligt följande:

* Det är en bloggaward som du har möjlighet att dela ut till dina 3-5 favoritbloggar som har mindre än 100 följare.

* Du meddelar bloggaren genom att skriva en kommentar i deras blogg. Du berättar att bloggen är en av dina favoriter och att den har blivit utnämnd till en Liebster blog award.

* Den som mottagit awarden skickar den till 3-5 favoritbloggar som har mindre än 100 följare.

Jag skickar vidare awarden till följande mysiga bloggar:

http://blandadbetong.blogspot.com/

http://krukmakerskan.blogspot.com/

http://villahortensia.blogspot.com/

Ny kamp mot smärtan....

I dag har jag varit på smärtkliniken och träffat min läkare där. Sist jag var där var 2008 så det duggar inte så tätt mellan gångerna. Ganska intressant att se teckningen över smärtan jag hade då mot den jag har i dag. Ganska lika men ändå helt annorlunda. Jag hade tillexempel ingen värk i käkarna då, i alla fall inte på den teckningen. Känns overkligt, känns som de sprängvärk heeela livet. Nu ska jag i alla fall få hjälp med det, remiss till oralortopeden på käkrehab. Hoppas det INTE är den mycket otrevliga kärringen som jag träffat på käkkliniken förr. Ruskigt otrevlig var hon, ryser vid minnet..

Sedan blir det en ny medicin, bye bye tiparol retard och hello till en helt annan. Kommer bli bli abstinens värre här hemma (och borta). Men det blir senare i veckan. Ska i alla fall bli skönt att få irdning på magen, för tiparolen sabbar den totalt. "Ta movicol då". Joo, men efter att i 10 års tid äta en tablett dagligen som påverkar magen, så hjälper det inte att dalta med movicol.

Han ska även skicka en remiss för att börja träna med sjukgymnast blir det, ska bli spännande värre. Nog för att jag kan behöva röra på fläsket, men vart hittar jag tiden och orken till det? Men det kommer efterhand lovade han. (?)

söndag 13 mars 2011

Mumsigt med hembakat

Melodifestivalens final krävde ett smaskigt tilltugg. I mitt fall en hemmagjord vaniljsemla
Peter gjorde sin på traditionellt vis med mandelmassafyllning. Själva bullen köpte vi dock färdig.. så var lite fuskbakning där.. Behövdes lite mumsigt där, tyckte nog att finalen var lite tråkig.
Brolle kom sist?! Efter Playtones och Sara Varga till och med? Vart är logiken i det? Och min favvis Nicke Borg gick det ju inte så himla bra för heller. Men Eric Saade är ju söt som en monchichi, kanske kan vinna bara därför. Själva låten tycker jag nog inte var den bästa i hela tävlingen..
Även ikväll stod det bakverk på menyn, men nu scones. Underbart smarrigt med hackad mörk choklad i smeten, och så har man på smör och lemon curd. Mums! Eller ost och marmelad förstås.. Dessa godbitar är glutenfria, sempers recept.

Glutenfria scones

4,5 dl mjölmix (jag blandade fin mix med havregryn)
2 tsk bakpulver
50 gram smör (smidigt med flytande, bara röra ihop skiten, slippa kladda med fingrarna)
2 dl mjölk
Hackad mörk choklad (valfritt)


Gräddas cirka 10 minuter 250 grader

Lugn helg

Helgen har varit lugn och stillsam, med mycket vila och lite loppis. Soffan har fått sig ett till lager vit färg. Såhär ser det ut i vardagsrummet, trångt värre.
Men lite kattgos och lek måste man ju hinna med också såklart. Lektunneln är verkligen en favorit hos Pixie. Busan nöjer sig med att kika in i ena änden på tunneln ibland.

lördag 12 mars 2011

Drömhem och trädgård

Drömhem och trädgård kom inramlande på hallmattan igår. I den var det reklam för en ny tidning som kommer i april: Underbara idéer. Härligt! Ser ut som en perfekt inspirerande Pernillatidning!
I ett hemmahos-reportage hade de en bild på ett gammalt skrivbord som de sågat av benen på, och nu hade som soffbord. Smart!

Detta mintgröna badkar med vita tassar skulle inte vara helt fel...



Decoupage

I veckan fick en gammal piedestal lite blommande fägring
Under hyllan och...

överhyllan pryds nu av rosor. På benen är det enstaka blomblad och en och en annan vallmo. Vallmon är gjort av servett (jag lyckades!) och rosorna är av rispapper. Nu är bara frågan, vart ska piedestalen stå? Hmm, just nu intryckt i katternas/data rummet.



Loppissäsongen har börjat = vår!!

I dag blev det en lillsväng till loppis. Från och med i dag är det loppis varje lördag i Blomsterlandets gamla lokaler. För 250 kronor får man stå där och försöka sälja sina saker som känns överflödiga. Men som de säger " Someones trash - someone elses treasure. Denna gång var det dock inget vidare. Gick därifrån helt tomhänt, tråkigt värre. Inte ens en enda skir kaffekopp med blått mönster hade de. Men det var en tjej som sålde jättefina klänningar för 100-250 kronor. Alltså riktigt fina, bal eller "gå på bröllopsklännigar". En var rosa, men virkad hals med rosa pärlor, såå fint! Men nääär ska man ha den? Och hur provar man en klänning i en föredetta blomsteraffär? Bidde inget med det denna gång.

Men nu känns det verkligen som våren är pågång! För i dag var det flera loppisar som satte i gång. Förutom denna så har Brunneby musteri loppis både i dag och imorgon, och så var det ett dödsboloppis i Norsholm idag. Alla inomhus förvisso men ändå, det går åt rätt håll nu. Härligt! Ett annat vårtecken är de spirande, skira gröna saker som börjat titta upp ute i rabatten. Mer hos granngubbarna (som vanligt, de går väl med blåslampa ute när ingen ser) men liiite även hos oss.

fredag 11 mars 2011

Vinn valfritt smycke från Bohemian Luxury!

Ännu en tävling för att fira att det äntligen är helg. Kelly Biddles söta blogg www.kellybiddle.se i samarbete med Bohemian Luxury smycken. Vinn valfritt smycke från webbshopen http://shop.texttalk.se. För att vara med och tävla ska man skriva ett inlägg på sin blogg och länka till Kellys blogg och Bohemian Luxury. Ja gört! Jag skulle helst vilja vinna det virkade hårbandet med smycke.

Nu skiter jag i dig

Försökte gå ut i solen med en kaffelatte och Pixie. Kan ju vara skönt sitta i solen en stund. Trodde jag. Pixie var hysteriskt rädd för allt och så försökte jag samtidigt som ja höll henne, hålla kaffet och ringa Marika. Tänkte är hon hemma kan vi sitta och prata med henne och Vinston. Givetvis kommer en tjej med en barnvagn just då, paniken utbryter på studs! Det var bara att släppa kaffet och mobilen med Marika i luren (som givetvis inte var hemma) och trassla loss Pixie från grannens buskage. Puh! Att det ska vara så farligt ute bara för det är vinter då? Det var bara att gå in igen. Sätt dig på en stol i solen med katten i knät föreslog Marika. Kunde jag gjort om det funnits sol eller en stol på vår uteplats. Ska jag börja röja fram utemöblerna under presenningen så är det nog så att Pixie hoppar ur pälsen. För att riktigt visa sitt missnöje över den såkallade promenaden, vi var nog ute i alla fall i fem -tio minuter... så bajsade hon på golvet då vi kom in. Så det så!

Många som blir hämtade till himlen

Fy vad hemskt med tsunamin i Japan. Stackars människor som är där. På Aftonbladet finns ett hemskt meddelande till anhöriga.

"Hej mamma. Allt är bra med mig, det är kaos här! Allt kom som en chock, men vi lyckades ta oss upp för ett berg på 100 meters höjd. Vi kommer hem så fort som möjligt. Vi mår bra, men det är sjukt många som blivit hämtade till himlen av vattnet! Vi älskar dig, Jonas, Rebecka, Simon, Filippa".

Så himla hemskt! Ändå har de lyckats skriva ett fint meddelande, så man ryser av att läsa. Mycket sorgligt, men måste vara 100 resor värre för anhöriga att läsa.

torsdag 10 mars 2011

Tävling- Vinn valfri vara från Dingelboden!!

I kväll fick jag ett tips om en tävling där man kan vinna en valfri produkt från Dingelboden.se. En webbshop med lantligt fina, shabby chic möbler och inredning. Gå in på bloggen Moonzanna.se och var med och tävla vettja! Själv vill jag helst vinna ett sött litet växthus som finns på deras sida. Håller tummarna hårt nu!

Spell- Funky boho jewellry


Den bilden med gräset framför är ju för härlig! Väldigt fina bilder på deras hemsida, med havet som bakgrund.
Bilder från Photobucket

I dag hittade jag en underbar sida på webben. Spell - Funky boho jewellry. Indianstuk på kläder, skor och underbara smycken. Sååå fint!!

Målarröj och Dekorationsverkstaden

Har en orolig katt här nu. Pixie gillar inte förändringar alls och denna vecka är det alldeles för mycket sånt för lilla hon. Först åker husse bort (förskräckligt) när hon sedan vant sig vid det så börjar jag måla möbler. Det innebär möbeldelar, tidningar och färg överallt. Just nu är det kaos i vardagsrummet. Fåtöljen ligger i soffan och den målade möbeln breder ut sig över halva vardagsrummet. Kan inte direkt påstå att jag gillar röran heller, men det blir bra när det blir klart. Hoppas jag.

I dag har jag dessutom upptäckt att Dekorationsverkstaden i Tannefors har en webb-butik. Perfekt! Då kan jag klicka hem decoupagesaker snabbt som ögat. De har oerhört fina rispapper och andra decoupageark som man kan pyssla med! Ett rispapper kostar 30 kronor. De jag köpte sist har räckt till flera möbler, och då är inte ens det ena slut än. Beror väl förvisso på hur mycket dekor man vill ha på möbeln. Jag har gjort en piedestal, en byrå och så kistbordet på ett ark...

onsdag 9 mars 2011

Gårdagens loppisfynd

En kakelplatta med perserkatter, katterna är väl inte direkt asfina, men kunde inte låta bli ändå..
...En vas (?) med blåa blommor
Och så spegelfönstret. Det ska målas (vitt såklart) och sättas upp på någon vägg. Någonstans. Hmmm..

Velig

Den här veckan bestämde jag mig för att köra på som vanligt med butiksjobbet, i alla fall fram till vecka 18. Då ska jag gå ner i tid. Alternativet var att byta tjänst med Pernilla2 på jobbet som jobbar betydligt mindre, fram till vecka 18. Men som sagt, det gör jag inte. Givetvis fick jag erbjudande om att jobba i Finspång i dag då. Så kunde jag inte ta det, för i dag är det butiksjobb. Nu för tiden måste vi byta våra arbetspass en vecka innan. (det är därför jag måste gå ner i tid för att överhuvudtaget kunna ta journalistinhopp, vet ju ofta inte en vecka innan någon blir sjuk...) Så därför börjar jag vela igen nu, ska jag våga gå ner i tid redan nu??? Gaaaah! Panik!

tisdag 8 mars 2011

Nostalgimix i Tannefors

I dag gick jag ner till jobbet en timme inna jag skulle börja. JAG trodde vi skulle ha ett möte då, det var i alla fall vad som vi hade bestämt. Men chefen var på glassmässa så det blev inte mycket med det. Då tog jag en promenad i solskenet bort till Nostalgi mix, en loppis/kuriosaaffär som ligger borta i Tannefors. Jag har aldrig varit inne där förut, utan bara hört talas om affären och sett den då bussen svischar förbi till Finspång.

Redan utanför såg jag att detta är en loppis att räkna med, där stod ett fint gammalt fönster som är omgjort till spegel lutad mot husväggen. I skylten står en provdocka med en gammal brudklänning på och fina väskor som hänger.
Väl inne i butiken får man ha hökögonen på skaft. Fina retro plåtburkar blandat med manglade gamla kritvita lakan, Feminatidningen från 1963 och porslin. Jag gick därifrån med fönsterspegeln (100 kronor), en kakelplatta med perserkatter på och en vas med knallblåa rosor.

Mjuka tassar

Med risk för att vara tjatig, men så mysigt det är med mjuka, gosiga katter.
Pixie ligger gärna i knät, huur länge som helst. Titta små mjuka duntassar. Men dessa får man röra försiktigt, hon är så himla kittlig. Dessa bilder togs igår då hon och jag tittade på film tillsammans. I dag har båda grynen hållt sig inne i sitt rum, då Linda var här med sin hund Maestro. Han är allt bra läskig verkar de tycka. De tassade fram så fort han gått hem.


Semlor...

Åh Sanna Nielsen sjöng just i Efter tio. En akustisk version av sin melodifestivallåt "I´m in love". Så himla bra den var då, och vilken röst! Killen som spelade gitarr var dessutom hennes pojkvän, mysigt.

I dag är det semmeldagen också. Kanske till och med jag borde äta en. Såg på Kelly Biddles blogg att de gjort semlor med chokladgrädde, mörk choklad, kaffe och mandelmassa. Gah! Det lät ju hur gott som helst. Eller saffranssemla med apelsin i mandelmassan. Om ja slipper mandelmassan så.. Förra året åt jag en god glutenfri semla med vaniljkräm istället. Men det var på Lysings konditori i Ödeshög, lite långt åka dit för en semla kanske.

måndag 7 mars 2011

Rachel McAdams

Rachel McAdams med superfin frisyr. Borde inte vara helt omöjlig att göra, lite pill och MYCKET tålamod.
Tittade på film på förmiddagen med pixie som en spinnade boll på magen. "Tidsresenärens hustru" gick på canal plus. Den har jag sett förut, men så mysig film. Rachel McAdams som spelar hustrun där är nog en av mina favorit skådisar. Så himla bra både i denna film och särskilt i "Dagboken- jag sökte dig och fann mitt hjärta".