tisdag 30 juni 2009

Ljummet vatten

Pixie och Busan (helan och halvan) ville först inte gå dit, sen ville de inte gå hem. Inget var bra, uj uj.

Berg
Skaplig utsikt bo där vid vattnet!


Pewniak (moppeskinnet)


Idag bar det iväg till Berg med Lillemor och hennes lilla Kevin för att bada. Med var också hennes hundar Zebban och Pewniak, vilket resulterade att vi fick sitta i skuggan mestadels. Vattnet var ljummet, eller kanske kändes ljummet för att det var kallt i skuggan? I vilket fall som helst mycket skönare än i Svartåfors. Med oss hade vi brownies och kaffe, vilket togs fram så fort vi kom dit. Fika!! Det viktigaste med hela badandet =) ...


På kvällen var vi ute och gick, stretade, drog med katterna. Pixie for upp i ett träd, snabb som ögat och höll på att inte komma ner igen. Puh, hon ger mig gråa hår! Gick till Busans älskade ros och lavendelgård, som hon struntade fullkomligt i nu. Förra året var hon helt salig där, nu hade hon mest fullt upp med att vara sur. Värmen tar på de små också.

Sjusovare

Pixie gillar också att soova!

Haha nu vakna Busan och kom lurvande upp från sängen. Klockan är tio i tolv! Helt rufsig och hur trööött som helst, hihi så söt. Det sliter tydligen på de små flickorna att vara ute mycket om dagarna. De är ju vana att sova typ jämt annars.
Photobucket Image Hosting

Mysig sommarfrukost

Jorgubbar med mjölk till frukost och solen skiner. Kan det bli mer sommar? Härligt!

Idag bär det iväg till Berg för sol och bad med Lillemor och hennes lilla Kevin. Han blev ytterst besviken av att Peter lekfarbror inte skulle med och bada. Får hoppas att det duger med oss tanter när det väl gäller.

Mattes gull


Busan är verkligen såå kramvänlig, till hennes förtret. Mysig liten boll.

måndag 29 juni 2009

Tant Pernilla

Nu är det officiellt, idag blev jag tant. Jag har bävat för denna dag och känt att den var på gång, länge nu. Idag hände det; Jag köpte Allas veckotidning. De vanliga Glamour och Amelia fick stå sitt kast och vara kvar på tidningshyllan. Trots sina presenter som var med, flip flops och dvd.. Allas slank ner snabbt i korgen. Det var ju loppis och antikguide i den, det måste ju bara läsas. (tantvarning på det också kanske?)

Bakandet tidigare idag spädde på tantteorin. Ungdomligare vore väl att köpa brownie på ett fik ihop med en mocha latte. Här blev det hembakat med en kopp te till. Camilla kom på besök och vi konstaterade att det var länge sen vi sågs, hon hade inte sett Pixie förut! Henne köpte vi för ett år sen, huu vad tiden går. (tant uttryck igen)

Sen satt vi och diskuterade blommor, haha. Inte direkt ungdoms samtal det heller. Förr prata vi fester och läppglans då vi sågs. Nu är det blomsorter och recept till olika bakverk.

Till råga på allt så har jag köpt mig ett par pärlörhängen idag också. Så det så!

Flera blombilder

Paulinas superfina gula rosor

Och rosa pioner, så härligt!!

Helgen i bilder

Supersmaskig chokladmousse med hallonsmak, som Paulina bjöd på efter grillat i lördags. Såå gott! Är alltid så himla roligt att träffa dom.
Deras fina rosor!! Vill oxå bo i hus.


Fredrik nöjd och glad på Sangria i fredags. Risotto med fläskfile och vin stod på menyn.
Maten hann vi svulla i oss snabbt som ögat, innan jag kom på att det skulle jag ju fotat.
Söta Cissi blir alltid så bra på kort, här på Sangrias.



Vinet fick va med på bild i alla fall.






Pixie lurar i buskarna så fort hon får tillfälle.



Mys i solen i fredags, med kaffe latte och min braiga bok







Superkul helg

Helgen flög förbi snabbt som ögat. Först restaurangbesök och bio i fredagskväll. Sen jobba på lördagen och ut till Paulina och Göran och grilla efter det. Som alltid så var det hur trevligt som helst. Maten var supergod och vinet slank ner. Paulina hade gjort chokladmousse till efterrätt. Sååå gott! Måste erkänna att lite bakis kände jag mig allt dagen efter...

Söndagen bjöd på sol och bad. Jag minns inte att Svartåfors var så grisigt förra året? Fullt med gåsskit som bara stank och vattnet var inget vidare heller. Blir Berg eller Varamon i fortsättningen. Sandvik är ju hur fint som helst med. Ekängen ratar jag totalt efter förra sommarens ormbad. Såg tre ormar på samma dag där sist vi bada där. En som slingrade sig förbi mig då jag låg och solade. Så nära att den rörde vid mitt ben! Sen var det två som simmade i vattnet också. Huvudet bara sticker upp som en kork, huu. Nog för att de behöver väl svalkas av oxå men jösses så obehagligt det var.

lördag 27 juni 2009

Fredagsmys

Satt och stekte mig i solen igår, typ 1,5 timme på uteplatsen. Blev helt illröd från halsen och nedåt. Ansiktet hade jag smörjt in, ville ju inte bli rynkig i förtid. Hmpf, kommer bli rynktuttar nu istället, jag som redan var solskadad där! Smörja, smörja och nu har det lagt sig. Sen fick jag den oerhört dumma idén att gå ut och gå runt Skäggetorp. I mina sandaler.. vilka blåsor!! Fick stanna på centrum och köpa plåster för att kunna stappla hemåt. Alltså nu har jag ett plåster kvar, av 20.. Jösses.

På kvällen var det middag på Sangria och bio som gällde. Fläskfile med världens godaste risotto slank ner snabbt som ögat. Cissi och jag slabba i oss det snabbare än min bror! På bio såg vi The Proposal, en oerhört rolig film med Sandra Bullock. Kan varmt rekommenderas för de som inte sett den. Länge sedan jag skratta så mycket åt en film. Att det sedan var med en urgullig liten vit hund gjorde ju knappast saken sämre. =)

torsdag 25 juni 2009

Spegel, spegel på väggen där...

...Säg mig vem som vackrast i landet är

Askungen

Dessa små bedårande skapelser finns på Bianco. Jag fotade dem och ringde Malin så fort jag såg dem. Helt skadad efter vår jakt på silverskor i Norrköping förra veckan. Hon verkade dock inte lika imponerad. Klacken var inte 10 centimeter, som de tydligen ska vara på ett syrianskt bröllop där hon ska vara brudtärna och bära sina silvergodbitar. Bara leta vidare då, men dessa sötnosar får mer än gärna bo hemma hos mig.

Jordgubbar och choklad

Min lilla tiger smyger i buskarna, Busan älskar att sitta där och titta. Heeela dagarna.
Jordgubbar, grädde och råsocker. Mina nyaste last!

Denna bok är sällskapet ute i solvärmen, väldigt bra om en journalist. Passar mig som handen i handsken. Hittades i en antik bokhandel i Motala hamn för några kronor.

Limited edition, mjökchoklad med jordgubbar. Mums!



Våffla eller bägare

Denna vecka har verkligen bjudit på efterlängtat härligt sommarväder. Jag och mina små flickor har njutit på uteplatsen i solens strålar. Busan och Pixie får man helt enkelt dra in vid halv elva på kvällarna, helt supertokiga i att vara ute.

Detta väder medför även ökad glassförsäljning på jobbet, ett mindre härligt tillskott i värmen. Visst tiden går snabbt som ögat då man skopar glass för glatta livet, men det känns i rygg och armar efteråt. Puh, säger jag bara. Ett evigt frågande/tjatande om de vill ha glassen i våffla eller bägare hör också till dagens festligheter.
"Jag vill ha en glass med två kulor", säger nio av tio personer. Aha tänker jag då, vill du ha en glass? Jaha, det hade jag aldrig kunnat gissa då du köat i en glasskö, hmm. Trodde verkligen att du var ute efter en chipspåse, en sko eller dylikt!
"Vill du ha en våffla eller en bägare?" blir det givna svaret.
Då får man en blick som om man vore det dummaste som går i ett par skor. Sedan måste kunden tänka efter ytterligare ett par minuter, hmm ska man ha glassen i något också. Nu blev det jobbigt!
Jag läste någonstans att folk köper bil snabbare än vad de tar såna här vardagsbeslut. Det går alltså snabbare, i genomsnitt, att besluta sig för vilken bil man ska ha. En bil som kostar flerahundra tusen. Bilköp som efterlämnar lån och följdkostnader beslutas snabbare än om man tillexempel ska ha jordgubb eller blåbärsglass i en våffla eller bägare.
" En bägare ska det vara!" Okej... Givetvis, det är klart... Det såg jag ju på dig, du är en typisk bägareperson. Eller inte..

tisdag 23 juni 2009

Renovering

Igår slängde vi ut en gammal reclainerstol som stått i vardagsrummet. Vilken skillnad det blev! Den var som en stor blå klump och nu känns rummet mycket större, fast det står en annan stol där nu. Modell mindre. Vad små ändringar kan göra för en helhet, egentligen. Det är ju som att slänga på lite mascara så ser man genast piggare ut. Det är verkligen sant att det är de små sakerna som gör det. Vare sig det gäller sätta ett sött hårspänne, lite läppglans eller byta en stol.

Själv känner jag mig som ett lite större renoveringsprojekt, typ i stil med Venedig som behöver lyftas en meter eller nåt. Trots mascara och läppglans så sitter extrakilona på magen, håret behöver klippas och benen behöver rakas. Sen alla dessa finnar! Varför kommer de nu? Är ju snart medelålders, ska man ha finnar då? Alltid är det nåt, hur gör alla som lyckas se sådär fräscha ut? Visst mascaran hjälper till, utan den vore Venedig vraket ännu längre ner =) !!

måndag 22 juni 2009

Snaggad buske

Idag gick jag loss med häcksaxen på buskarna ute. Det började så smått med att häcken behövde ansas. Efter en stund var blommor, häck och vår rödavinbärs buske bra mycket mindre. Hihi, nog för att vinbärsbusken var stor men känns ändå lite tomt nu. Pixie satte sig på muren, något som var helt omöjligt innan då den bredde ut sig så man knappt tog sig fram den vägen. Hon såg helt förvånad och nöjd ut då hon satt där. Vi som alltid brukar koka kompott på vinbären, som vi sen slänger. Förra året gjorde vi en saft istället och slängde den. Fast då var det inte meningen att slänga saften, trodde det var kompott eländet! Alltså kompotten brukar bli god, men vi glömmer helt enkelt äta den. Vad har man en kompott till, egentligen?

söndag 21 juni 2009

Sorgligt program

Tänker på avsnittet då Pixie och Kat provade bikinis då jag ser denna bild, Kat såg ut som en skitig degig gubbbe bredvid lilla Pixie. =)
Jag vill ha dessa slingor! Finns ju inte den färgen att få tag på här, får åka till Usa och handla!!
Sött med blommor, sätter jag dit det så ser jag mest fånig ut. Hur gör hon?


Ikväll är det sista avsnittet med Pixie i La Ink. Känns tråkigt att hon ska sluta, blir alltid så glad av att se henne med det färgglada håret och alla tatueringar med cupcakes, godis och nallar. Hon verkar så himla glad och sprudlande. Tråkigt att det blev så och vad jag sett på kommande blir det inget lugnt avsked direkt

Vi ska på cirkus



Den 13 juli ska vi på cirkus, och det är inte vilken cirkus som helst utan Britney show! Ser verkligen fram emot det! Den ska vara något alldeles extra, har jag läst. Scenen är uppbyggt mitt i Globen, så vi sitter runt omkring. Tyvärr så blev våra biljetter väldigt högt upp då de närmre var slut (och fruktansvärt dyra). Nu har det ju dock en show dagen efter oxå då de första sålde slut så snabbt.
Hennes liv är verkligen som en cirkus, dagligen. I dokumentären om hennes liv så berättade de att hon inte kan gå ut med barnen själv eller nåt. Allt på grund av livvakter och papparazzi, så hemskt. Nog för att hon varit urflippad men det är ju ganska förståeligt med det liv hon lever, tycker ändå synd om henne.

Loppisfynd=skit

Jag har konstaterat att min loppisnäsa är inte vad den borde vara. Midsommar firades ute på mina föräldrars vackra gård. Vi åt mest hela tiden, jordgubbar med grädde, sill och grillat.. Katterna trivs som fisken i vattnet därute, Busan blir en helt annan lycklig och kelig katt. Vädret bjöd på både regn och sol. Vid sill och jordgubbslunchen var det smällvarmt och sol men vi hann knappt äta upp förrän regnet stod som spön i backen. Milt sagt varierade..

Ett gammalt grannhus ska säljas därute, och vid tömingen på möbler och inredning så brakade golvet sönder och upp for det råttor till kors och tvärs. Ska kanske tillägga att ingen bott där på lääänge. Hittade en handgjord besticklåda som var såå söt, plus full med råttbajs.. Hade även sett ut en väldigt vacker turkos hink i emalj, den ville jag ha ut loppishögen. Tänk så fint plantera blommor i den!

-Det är en gammal bajshink så himla äckligt, sa mamma.

Suck, hittar jag bara bajssaker nu? Först besticklåda som råttorna haft som toa, sen den där fina hinken, som tydligen använts som toa vid sängen. Orkade inte folk gå ut ur rummet på den tiden? Så äckligt, då lär de ju knappast ha tvättat sig heller, utan bara lagt sig igen med skitiga fingrar i de gamla vackra broderade lakanen. Vilket slöseri.

torsdag 18 juni 2009

Sommarens första svenska gubbar




Första portionen svenska jordgubbar åts igår kväll, med råsocker och vispad grädde, såå gott!

Mysig dag

Dagens inköp

Igår var Malin och jag i Norrköping på en shoppingtur. Båda två var sega på morgonen så kom inte iväg förrän efter elva. Hon tyckte nog att jag kör som en biltjuv, för man såg hennes hand hålla krampaktigt i handtaget på sin sida stundtals. =) Vi hann inte mer än fram förrän vi var hungriga så första stopp blev på Fräcka Frökens Café. Deras chokladbollar är såå goda! Den slank ner snabt ihop med en oerhört onyttig caffe mocka. Den innehöll både o´boy, chokladsås och så skulle de dessutom hälla på vispad grädde, men jag lyckades hindra dom. Detta avnjöts ute i solen, då var det verkligen varmt vid husväggen där, härligt!

Norrköping har verkligen ett helt annat utbud än vår stad, och det ligger nära varandra smidigt planerat. Vi sprang runt där oavbutet till halv fem. En snabb lunch tryckte vi i oss lite snabbt på Chili Wok. Sen var vi helt slut, både i benen och fötterna. Trots detta gick vi ett snabbvarv på Ikanohuset då vi om hem. Malins jakt på ett par silverskor bar inte frukt varesig i Norrköping eller Ikano. Men en mjukglass hann vi få i oss, är verkligen härligt umgås med malin för hon är lika hungrig som jag är jämt! Slipper jag känna mig som en utsvält männsika själv, äntligen en likasinnad!

tisdag 16 juni 2009

Seg som en gammal jäst deg

Idag är jag inte riktigt vaken, inte ens nu klockan tjugo i ett. Detta påminner mig om att inte ta tryptizol på kvällen mera. Blir helt fel hela dagen efter, fattar inte hur jag kunde äta dom varje dag förut?! Tala om att kroppen vänjer sig vid ett tillstånd snabbt. Nu när jag inte äter dom längre så blir jag ju helt däckad.

Spillde ut en kopp the över de nymålade skrivbordet förut också, så typiskt mig. Som tur var är så syns det inget, tror jag. Var inte över telefonen denna gång i alla fall, alltid nåt.

Igår på jobbet så var det som vanligt, antingen inget folk alls eller kö. Mitt i kön så kommer det in en dam som vill skriva upp varor, alltså inte betala dom. Hon frågade och trixade allt medans kön bara blev längre och längre. Såå typiskt att det alltid kommer sånt trams mitt i biokön.
Får hoppas denna kväll känns bättre.

Flickorna sitter ute i blomrabatten som små söta blommor. Folk som går förbi pratar bebisspråk med dem, hihi det låter så kul. De tycker det är jätttekul med all uppmärksamhet de får, såklart. Till och med Busan tittar fram med sitt lilla näpna ansikte och undrar vad det är som låter. Pixie kommer inte så långt trots sitt långa koppel, då hon går typ tre varv runt álla blommor. Alltså runt varje ros, lupin och allt som är där. Smultronplantan är påväg upp ur jorden hon har väl försökt komma loss.

måndag 15 juni 2009

Mina bästaste älsklingar

Busan är som en pralin, så sööööt

Loppisrunda

Mysigt fik i Söderköping, med takbjälkar och supergod glass.
Cissi blir alltid bra på bild

Brorsan med här



Underbart skåp på cafeét



Orkide på vårat bord

Söndagen bjöd på ytterligare en mysig loppisrunda med Cissi, min bror, Peter och jag. Denna gång tog vi åt Söderköpingshållet. Inget att rekommendera i loppis väg direkt. Hittade en skylt på vägen om loppis in mot Ekenäs slott. Efter ett evigt snirklande på grusvägar så hittade vi den inne i skogen. Den var rätt bra, hade mycket möbler också och det är kul så det inte bara är kastruller och gamla trasiga koppar. Hittade gamla fina långa teskedar, som jag tänkte ha som latteskedar. Men det lär ju inte vara dess rätta användningsområde, för vem drack latte förr? Minns picnickorgar då man var liten, det var aldrig att fika ute absolut inte. Det kostade ju pengar! Utan saft i en urdiskad gammal sirapsflaska och hembakade bullar var det som gällde. Fanns inga 50 cl petflaskor med cola zero då inte, haha. Känner mig verkligen urgammal. Misstänker att dagens barn slipper de där sirapsflaskorna med sliskig saft. Fast å andra sidan så blir det nog sällan hembakade bullar för dom, vem hinner baka till sina barn idag? Färdigköpt är det som gäller och bullar är ju fööör onyttigt, en grov macka är det som gäller med avocado på!

lördag 13 juni 2009

hihihi

http://www.youtube.com/watch?v=w0ffwDYo00Q

Haha, Pixie precis =)

http://www.youtube.com/watch?v=s13dLaTIHSg

Vackra bilder från Valla

Vackra rosor i Valla som doftade underbart


Vilken fin skylt! Hade jag en klädbutik så fick den gärna ha denna skylt


Mysigt hus i gamla Linköping



Chokladscones med lemoncurd

Idag firade vi sent omsider mors dag. Fick en jättegod buffe till lunch med grillat, ananas, melon och stekt färskpotatis. Efter slängde vi ihop en sur rabarberpaj. Pajen och såsen var god, men fy så surt de är med rabarber!

Grävde upp lite växter som jag planterat i landet, salvia, malva, lupiner och lite sånt. Förra året planterade jag samma växter i landet, tyvärr så trodde nog granngubben som klipper vår häck att det var ogräs. För efter han klippt häcken så var det borta, haha.

Ikväll har vi ätit chokladscones med lemoncurd. Mycket gott! Känner mig som en ätartant. =)

Mysig kväll

Efter en väldigt seg dag på jobbet igår så träffade jag söta Cissi. Blir alltid så glad av att träffa henne! Ännu en kväll på Steves, hhaa! Åt samma som dagen innan, sååå gott. Efter det gick vi hem till hennes fina lägnehet. Jag önskar att jag hade ens hälften av hennes inredningsådra, så himla fint hemma hos henne! Så fint får inte jag till det, hur mycket jag ens skulle vilja det. Allt är ljust och skirt och helt underbart. Precis som hon. =)

Var även hos Angelica och åt en jättegod tårta, hon fyllde 25 år. Åh vad jag önskar att jag också gjorde det i höst istället för min hemska tant ålder. Hennes man hade målat helt superfina tavlor, med änglar och anda fina motiv. Verkligen superduktig. Jag måste börja måla igen, är såå sugen på det.

torsdag 11 juni 2009

Bilder från kvällen

Espresso house har rätt så kitschig inredning

Epoks vackra skyltfönster

Chai te och supergod chokladboll!


Mer Epok, så söt stol



Kolla det vackra mönstret på muggarna, helt underbara.




Vacker epok

Idag efter jobbet så träffade jag mina "Oriflametjejer" på Steves för lite tjejsnack och en trevlig kväll. Det fanns plats på uteserveringen men kallt var det, var är sommaren? Det blev kycklingfilé och klyftpotatis med aioli och tzatziki. Så himla gott! Tryckte i mig allt utom 4 potatisbitar. Sen bar det iväg till Espresso house för chai the och chokladboll. nu står magen i 4 hörn.

Gick förbi inredningsbutiken Epok påväg till fiket, helt underbart skyltfönster med vitmålade möbler med rostyg och keramikmuggar. En sån gammal kökssoffa som jag vill ha och en stol och bord. Bara ville gå in och sätta sig där och dricka the i dom. Måste gå dit en dag och se vad de kostar.

Känns numera enklare att köpa färdigrenoverade möbler då det var sånt elände att måla och fixa skrivbordet. Tappat sugen lite måste jag erkänna, inte så bra innan skänken är målad. Den lär vara ännu svårare få till bra med, med alla snirklar.

onsdag 10 juni 2009

Mina gullegryn ute på vår uteplats

Busan är söt om en liten pralin, undrar vad matte gör?
Även jag kan se söt ut, sa Pixie


Tjockt i skallen

Blev hemma idag, förkyld som skrutt imorse. Tillbringat ännu en dag i soffan, får snart sitt/liggsår av allt vilande. Idag skulle vi sätta in lådorna i det nymålade skrivbordet, det gick mindre bra. fick slipa bort massa färg för att kunna få in dom, så nu ser det slitet ut igen.

Tittar på Girls of the playboymansion. Slutar aldrig undra om de verkligen är så blåsta som de verkar? Eller tvärtom, smarta som fan. Något av det måste det vara. Han har ju helt klart dragit högsta vinsten i sitt liv. En gammal gubbe som är omringad av bystiga blondiner, överallt.
"Åh jag vill gifta mig med Hef!" Eller "Ja det är klart vi har sex allihopa!" Hmm.. självklart att de unga vältränade tjejerna som kan få vem som helst, vill ha den gamla gubben. Vad har han mer än pengar? Viagra? Blläääh!
Men klart som korvspad att det är lyxigt leva på "the mansion". Rena lekstugan med varsitt rum, de sitter på sin säng som man gjorde i tonåren. Fast då längtade i alla fall inte jag efter en gammal skrynklig gubbe...

tisdag 9 juni 2009

Brownies

Idag blev det brownies till teet på kvällen. Hm alltså, till tv-kvällens Ugly Betty och Desperate housewifes. Dumma vanor vi har lagt till med, men annars kan vi ju inte klaga om hur feta vi blir! Åt dem varma med valnötsglass till, mums! Det roliga i kråksången är att de är löjligt enkla att göra. Rör bara ihop ingredienserna och in i ugnen i 20 minuter, behöver inte ens vispa.

Målade en sista gång på möblerna ikväll också. Nu är de verkligen vita, hoppas det blir fjnt då de är klart. Hittat ytterligare ett skåp på blocket nu, måste sluta kolla där hittar saker jag vill ha hela tiden. Det här är ett vitrinskåp i furu för 700 kronor. Alltså nya fula på Ikea kostar det dubbla...

Även hittat en sån snirklig kökssoffa som man kan göra om till dubbelsäng, för 1000 kronor. Men de svarar inte på mitt mail, är säkert såld. Sån tur att hitta en fin sån, billig i Östergötland är nog fööör bra för att vara sant.

Vacker regnig stad

Utanför blomaffären hade de dukat upp det vackert och inbjudande, här skulle nog Busan vilja vara med. Hon älskar blommor! Precis som matte.

Så fint med en skottkärra, lite vit färg på bara.
Även ine så blev man lockad att handla av dessa underbara kreationer. Så enkelt men ändå så vackert, lite torkade rosenknoppar och spetsband.






Den här entrén skulle jag vilja ha i mitt hem




Rhododendron ståtar med sin prakt överallt



Promenaden hem från sjukhuset igår bjöd på lite vackra bilder. Trots att regnet började så smått så njöt jag av varje steg ute. Det finns allt bra många fina hus här i staden, skam den som säger annat!

Sen gick jag till blomaffären som ligger uppe vid kyrkogården, så himla fina arrangemang. Lite skydd mot det nu mer ihållande regnandet också.